
Składniki
- 1/2 szklanki mąki kokosowej OLVITA
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 1/4 łyżeczki sody
- 3 jajka
- 1/2 szklanki syropu z agawy
- 1/2 szklanki oleju z pestek winogron OLVITA
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka mrożonych jagód (do babeczek) lub świeże jagody (do dekoracji)
Przygotowanie
W małej misce wymieszać mąkę kokosową, sól i sodę
W dużej misce wymieszać jajka, olej z pestek winogron, agawę i wanilię
Wymieszać suche i mokre składniki mieszając dokładnie w mikserze
Napełnić papierowe foremki muffinek ok 1/4 kubka
Piec w temperaturze 350 ° C przez 20-25 minut
Studzić 1-2 godziny i nałożyć śmietanę
Udekorować każdą babeczkę 4-5 świeżych jagód (miejsce na górze lukier)