Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Jabłka w cieście kokosowym
Jabłka w cieście kokosowym

Składniki

  • 2 jabłka (szara reneta)
  • 1 małe jajko
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka mąki kokosowej Ol'Vita
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1 op. cukru waniliowego
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Przygotowanie

Jabłko obrać, pokroić w krążki, wykroić gniazda nasienne. Jajko rozbełtać z cukrem waniliowym, sodę wymieszać z maślanką, wlać do jajka. Wsypać obie mąki i wymieszać, żeby nie było grudek. Krążki jabłka maczać w cieście, wykładać na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem, smażyć na złoto z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.



do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium