Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Promocje
DuoLife Medical Formula BorelissPro®
DuoLife Medical Formula BorelissPro®
97,00 zł 89,00 zł
szt.
Olej z konopi 10% 1000mg CBD+CBDA 10ml BioKonopia
Olej z konopi 10% 1000mg CBD+CBDA 10ml BioKonopia
299,00 zł 269,00 zł
szt.
Olej z konopi 5% 1500mg CBD 30ml BioKonopia
Olej z konopi 5% 1500mg CBD 30ml BioKonopia
379,00 zł 319,00 zł
szt.
Olej z konopi 5% 500mg CBD 10ml Biokonopia
Olej z konopi 5% 500mg CBD 10ml Biokonopia
139,00 zł 119,00 zł
szt.
Olej z konopi 5% 2500mg CBD 50ml BioKonopia
Olej z konopi 5% 2500mg CBD 50ml BioKonopia
599,00 zł 499,00 zł
szt.
Olej z konopi 10% 3000mg CBD+CBDA 30ml BioKonopia
Olej z konopi 10% 3000mg CBD+CBDA 30ml BioKonopia
849,00 zł 749,00 zł
szt.
Producenci
Ciasto czekoladowe

Składniki

Biszkopt:



Mus czekoladowy:

  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 200g gorzkiej czekolady, co najmniej 70% kakao
  • 50 g oleju kokosowego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1/2 łyżki żelatyny



Polewa:

  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru

Ponadto 30 g wafli ryżowych naturalnych, bez dodatków

Przygotowanie

Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. 

Zabieramy się za przygotowanie musu:
Jajka sparzamy we wrzątku. Żółtka, śmietanę, połowę cukru, czekoladę podzieloną na kostki i masło umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, mieszając od czasu do czas przez kilka minut. Zdejmujemy z palnika i dodajemy rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody żelatynę. Mieszamy dokładnie. Białka wlewamy do miski i ubijamy mikserem, po chwili wsypujemy cukier i ubijamy aż masa będzie sztywna. Do lekko przestudzonej masy czekoladowej dodajemy partiami pianę i mieszamy delikatnie. Mus wlewamy na biszkopt. Na musie umieszczamy rozkruszone wafle ryżowego. Składniki na masę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Przestudzoną masę wylewamy na wafle ryżowe. Ciasto odstawiamy na kilka godzin, aby mus stężał.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl