KROK DRUGI – NEUTRALIZACJA KWASÓW I TOKSYN
Drugim, niezmiernie istotnym, z punktu widzenia efektywności kuracji zasadowej – krokiem jest neutralizacja kwasów i toksyn. Odbywa się to dzięki spożywaniu omnimolekularnego granulatu spożywczego Siła Roślin.
Produkt Siła Roślin to mieszanka 100 roślin, specjalnie opracowana przez doktora Petera Jentschurę i Josepha Lohkämpera, dzięki której otrzymujemy dwa wyjątkowe i niezwykle wartościowe produkty spożywcze: Siła Roślin aromatyczna oraz Siła Roślin owocowa. Dzięki niezwykle bogatej ilości pierwiastków, witamin i minerałów, Siła Roślin stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety, dostarczając naszemu organizmowi niezbędnych składników. Spożywając regularnie Siłę Roślin nie musimy się obawiać niedoboru substancji witalnych.
Wszystkie składniki Siły Roślin spełniają surowe wymogi - są pod stałą kontrolą niezależnego laboratorium Wesseling w Münster, a producent jest certyfikowany wg DIN EN ISO 9001:2008. Poszczególne składniki są siekane, mielone, suszone w sposób naturalny i pakowane w słoiki.
Szczególnie w przypadku sportowców, narażonych – wskutek intensywnych treningów – na utratę niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania minerałów, zaleca się spożywanie granulatu spożywczego Siła Roślin. Produkt jest też polecany jako składnik diety osób podatnych na stres, odżywiających się nieregularnie, prowadzących niejednostajny tryb życia, a także pijących duże ilości kawy, palących papierosy, kobiet w ciąży i w okresie laktacyjnym, kobiet w okresie menopauzy.
Spożywanie preparatu Siła Roślin ma również korzystny wpływ na organizm podczas walki z chorobą, jak również w okresie rekonwalescencji. Działanie tego wszechstronnego preparatu okazuje się również pomocne w przypadku trudno gojących się ran, podczas stosowania głodówek, kuracji odchudzających i antycellulitowych, a także w przypadku problemów z prostatą i potencją.
Smak aromatyczny
Ten wyjątkowy granulat spożywczy o klasycznym, aromatycznym smaku, składa się, między innymi, z pyłków kwiatowych, owoców, pestek dyni, mąki z łubinu, słodkich migdałów, cibory jadalnej, nasion słonecznika, gryki, prosa, słonecznika bulwiastego, orzechów włoskich, ziół, warzyw, amarantu i przypraw.
Smak owocowy
W wersji owocowej, granulat spożywczy aż w 37% składa się z wybranych owoców egzotycznych, pyłków, pestek dyni, słodkich migdałów, mąki z łubinu, prosa, gryki, pestek słonecznika, orzechów włoskich, przypraw, ziół, warzyw i amarantu.
Ponadto Siła Roślin – w obu wersjach smakowych – zawiera także, niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, witaminy: B1, B2, B6, C, E, K1, a także biotynę, niacynę, kwas foliowy, aminokwasy egzogenne, oraz związki mineralne takie jak potas, wapń, magnez, żelazo, selen, cynk, chrom, krzem i jod.
Siła Roślin jest produktem bezglutenowym i z powodzeniem może być również stosowana przez diabetyków. Dostępny w opakowaniach po 66g, 165g, 330g, 660g oraz 1650g. Nie zawiera laktozy, konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów – wszystkie składniki są naturalne. Na szczególną uwagę zasługuje również fakt, że w Sile Roślin o smaku aromatycznym aż 34% składników roślinnych pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych bądź dzikich zbiorów, a w przypadku owocowej Siły Roślin – 21%.
Siłę Roślin można spożywać w dowolnych ilościach jako uzupełnienie diety, bądź jako przyprawę do kanapek, kaszek, makaronów, muesli, warzyw, ziemniaków, soków, zup, itd. Przy optymalnej dawce – 3 łyżeczki dziennie – wydajność preparatu przedstawia się następująco:
165g – 2,5 tygodnia
330g – 5 tygodni
1650 – 25 tygodni