Dieta bezglutenowa - zestaw produktów gluten free

1.png
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 46,00 zł 46.00
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Producent: -
Kod produktu: 6CB2-972D5

Opis

W dzisiejszych czasach wiele osób decyduje się na dietę bezglutenową z własnego wyboru lub z przyczyn zdrowotnych.

Proponujemy Państwu zestaw produktów bezglutenowych, który pomoże urozmaicić Państwu dietę eliminacyjną. 

Na opakowaniach produktów znajdziecie również Państwo inspirujące przepisy, które pomogą urozmaicić dietę. 

 

 

W skład zestawu wchodzą produkty:

  1. Ciasto drożdżowe firmy Celiko
  2. Ciasto biszkoptowe firmy CelikoCiasto kruche firmy Celiko 
  3. Chleb ryżowy firmy Celiko 
  4. Ciasto Brownie firmy Celiko
  5. Piernik firmy Celiko 
  6. Kakao Gumiś firmy Celiko 
  7. Kaszka mleczno-kukurydziana o smaku malinowym firmy Celiko
  8. Budyń o smaku śmietankowym z malinami firmy Celiko
  9. Budyń czekoladowy z miętą firmy Celiko
  10. Galaretka o smaku pomarańczowym firmy Amylon 
  11. Baton Brownie firmy Baton Warszawski

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.

Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu.

 

1. Ciasto drożdżowe Celiko

 

 

Świetnie nadaje się do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.

Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

Produkt bezglutenowy (PL-064-024)

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone (1,5%), sól.

Może zawierać: soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna: 1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 20 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,27 g

 

 

 

 

 

 

 

2. Ciasto biszkoptowe Celiko 

Świetnie nadaje się do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.

Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt bezglutenowy.


Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza
w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna:
1526 kJ / 365 kcal
Tłuszcz:
0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,0 g
Węglowodany:
89 g
w tym cukry:
32 g
Białko:
0 g
Sól:
0,01 g

 

3. Chleb ryżowy Celiko

Do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych, pizzy.

NOWE OPAKOWANIE - PODWÓJNA PORCJA (400 G)

Produkowany z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

Koncentrat chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy. Produkt bezglutenowy.


Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól.


Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza
w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna:
1424 kJ / 340 kcal
Tłuszcz:
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,1 g
Węglowodany:
78 g
w tym cukry:
4,8 g
Białko:
3,0 g
Sól:
1,8 g

 

4. Ciasto Brownie Celiko 

Pyszne Ciasto Brownie bezglutenowe Celiko.

  • znakomity, czekoladowy smak
  • odpowiedni dla wegan
  • łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 30 minut
  • produkt bezglutenowy (PL-064-093)

Koncentrat ciasta bezlutenowego Brownie.

Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat, sól.

Może zawierać: mleko i ich pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna: 1556 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 52 g
Błonnik 6,0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ciasto piernik Celiko

Piernik - ciasto bezglutenowe marki Celiko to koncentrat ciasta w proszku, z którego można (przygotować oprócz piernika) ciasto marchewkowe lub jabłkowe. Mieszanka jest wegańska i bezglutenowa zgodnie z certyfikatem bezglutenowości. Przygotowanie ciasta jest proste – wystarczy dodać kilka składników zgodnie z przepisem na opakowaniu lub innym wybranym i upiec. Pyszne ciasto gotowe w kilka chwil!

Koncentrat ciasta w proszku do wypieku PIERNIKA i innych ciast. Produkt bezglutenowy.

Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

6. Kakao Gumiś Celiko 

Wyróżnia się mocno czekoladowym smakiem i aromatem oraz doskonałą rozpuszczalnością zarówno w ciepłym, jak i chłodnym mleku.

Wzbogacany: wapniem, magnezem i witaminami.

Produkt bezglutenowy (PL-064-062)

Sposób przyrządzania: 4 łyżeczki (20 g) Gumisia wsypać do kubka i zalać gorącym lub zimnym mlekiem (200 ml). Zamieszać i gotowe.

 

Koncentrat napoju kakaowego z witaminami i składnikami mineralnymi, granulowany. Produkt bezglutenowy.

Składniki: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (14%), maltodekstryna, węglan wapnia, węglany magnezu,
emulgator: lecytyny (z soi), mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12,
witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy), sól, cynamon, aromat.

Produkt może zawierać: mleko.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu w 1 porcji przygotowanego napoju (20 g produktu + 200 ml mleka 2% tłuszczu)
Wartość energetyczna: 1580 kJ / 373 kcal 748 kJ / 177 kcal
Tłuszcz: 1,9 g 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g 2,6 g
Węglowodany: 84 g 27 g
w tym cukry: 81 g 26 g
Białko: 3,2 g 7,4 g
Sól: 0,51 g 0,32 g
Witamina C 60 mg (75%*) 14 mg (18%*)
Tiamina 0,83 mg (75%*) 0,24 mg (22%*)
Ryboflawina 1,05 mg (75%*) 0,55 mg (39%*)
Witamina B6 1,05 mg (75%*) 0,24 mg (17%*)
Witamina B12 1,88 µg (75%*) 0,38 µg (15%*)
Witamina E 9 mg (75%*) 1,9 mg (16%*)
Biotyna 37,5 µg (75%*) 7,5 µg (15%*)
Niacyna 12 mg (75%*) 2,6 mg (16%*)
Kwas foliowy 150 µg (75%*) 30 µg (15%*)
Kwas pantotenowy 4,5 mg (75%*) 0,9 mg (15%*)
Wapń 636 mg (80%*) 367 mg (46%*)
Magnez 302 mg (81%*) 84,4 mg (23%*)

* % dziennych referencyjnych wartości spożycia witamin i składników mineralnych dla osób dorosłych

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Kaszka mleczno-kukurydziana o smaku malinowym Celiko

 

 to doskonała alternatywa dla dotychczasowych śniadań a także idealna przekąska do zjedzenia w ciągu dnia. Jest smaczna i pożywna. Zawiera sok owocowy.

Jedna porcja pokrywa 25% referencyjnych wartości spożycia wapnia i magnezu (dla os. dorosłych).

Nie wymaga gotowania.

Produkt bezglutenowy (PL-064-014)

 

Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do kubka lub miseczki, zalać przegotowaną ciepłą wodą - ok. 75 st. C (150 - 200 ml) i intensywnie wymieszać, następnie odczekać 3-5 min aż kaszka uzyska odpowiednią gęstość.

 

Kaszka mleczno - kukurydziana, wzbogacona w witaminy i składniki mineralne, o smaku malinowym. Produkt bezglutenowy.

Składniki: kaszka kukurydziana 50%, mleko odtłuszczone w proszku 16%, cukier, syrop glukozowy, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny palmowy, proszek malinowy 2% (maltodekstryna, zagęszczony sok malinowy), proszek z buraka czerwonego, węglan wapnia, węglany magnezu, aromat, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy).

Może zawierać soję, orzeszki ziemne, orzechy laskowe.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g w 1 porcji  (50 g)
Wartość energetyczna: 1651 kJ / 391 kcal 823 kJ / 196 kcal
Tłuszcz: 6,3 g 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g 1,4 g
Węglowodany: 73 g 37 g
w tym cukry: 56 g 28 g
Błonnik: 3,3 g 1,7 g
Białko: 9,5 g 4,8 g
Sól: 0,34 g 0,17 g
Witamina C 40 mg (50%)* 20 mg (25%)*
Tiamina 0,55 mg (50%)* 0,28 mg (25%)*
Ryboflawina 0,7 mg (50%)* 0,35 mg (25%)*
Witamina B6 0,7 mg (50%)* 0,35 mg (25%)*
Witamina B12 1,25 µg (50%)* 0,63 µg (25%)*
Witamina E 6 mg (50%)* 3 mg (25%)*
Biotyna 25 µg (50%)* 12,5 µg (25%)*
Niacyna 8 mg (50%)* 4 mg (25%)*
Kwas foliowy 100 µg (50%)* 50 µg (25%)*
Kwas pantotenowy 3 mg (50%)* 1,5 mg (25%)*
Wapń 400 mg (50%)* 200 mg (25%)*
Magnez 188 mg (50%)* 94 mg (25%)*

* % dziennych referencyjnych wartości spożycia witamin i składników mineralnych dla osób dorosłych

Opakowanie zawiera 1 porcję.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Budyń o smaku śmietankowym z malinami Celiko 

Budyń "na szybko" - o smaku śmietankowym z malinami

Słodka przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy lub pyszny podwieczorek.

Jest odpowiedni dla osób aktywnych i uprawiających sport – jest bogaty w białko (1 porcja pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na białko dla osoby dorosłej)

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Jest wzbogacony wapniem.

Zawiera liofilizowane maliny.

Przygotujesz go zarówno na ciepło jak i na zimno!

Produkt bezglutenowy (PL-064-098)

CELIKO - Budynie z tradycjami!

 

Sposób przygotowania:

  • Do kubka wlej 190 ml zimnej lub ciepłej przegotowanej wody.
  • Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas energicznie mieszając.
  • Odczekaj ok. 2 minut do zgęstnienia i gotowe.

 

Budyń o smaku śmietankowym z malinami w proszku wzbogacony wapniem. Produkt bezglutenowy.

Składniki: cukier, skrobia modyfikowana, mleko pełne w proszku, malina liofilizowana w proszku (8%), koncentrat białek serwatkowych w proszku, maślanka w proszku, węglan wapnia, zagęszczony sok buraka w proszku (maltodekstryna, zagęszczony sok buraka), sól, aromat.

Produkt może zawierać: soję.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g w 1 porcji  (37 g)

% RWS* w 1 porcji (37 g)

Wartość energetyczna 1673 kJ / 396 kcal 620 kJ / 146 kcal 7%
Tłuszcz 5,4 g 2,0 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g 1,3 g 6%
Węglowodany 73 g 27 g 10%
w tym cukry 43 g 16 g 18%
Błonnik 3,7 g 1,4 g -
Białko 12 g 4,3 g 9%
Sól 0,42 g 0,16 g 3%
Wapń 346 mg 128 mg 16%**

1 opakowanie (37 g) stanowi 1 porcję.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

** Dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych dla osoby dorosłej.

 

 

 

 

 

9. Budyń czekoladowy z miętą Celiko 

Budyń "na szybko" - czekoladowy z miętą

Słodka przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy lub pyszny podwieczorek.

Jest odpowiedni dla osób aktywnych i uprawiających sport – jest bogaty w białko (1 porcja pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na białko dla osoby dorosłej)

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Jest wzbogacony magnezem.

Przygotujesz go zarówno na ciepło jak i na zimno!

Produkt bezglutenowy (PL-064-096)

CELIKO - Budynie z tradycjami!

 

Sposób przygotowania:

  • Do kubka wlej 190 ml zimnej lub ciepłej przegotowanej wody.
  • Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas energicznie mieszając.
  • Odczekaj ok. 2 minut do zgęstnienia i gotowe.

 

Budyń czekoladowy z miętą w proszku wzbogacony magnezem. Produkt bezglutenowy.

Składniki: czekolada w proszku (12,5%): cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (min. 32%); skrobia modyfikowana, mleko pełne w proszku, koncentrat białek serwatkowych w proszku, cukier, maślanka w proszku, węglan magnezu, sól, naturalny aromat miętowy (0,05%), aromat.

Produkt może zawierać: soję.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g w 1 porcji  (37 g)

% RWS* w 1 porcji (37 g)

Wartość energetyczna 1662 kJ / 393 kcal 615 kJ / 145 kcal 7%
Tłuszcz 4,7 g 1,7 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g 1,2 g 6%
Węglowodany 72 g 27 g 10%
w tym cukry 44 g 16 g 18%
<span style="font-family:arial, helveti

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Galaretka o smaku pomarańczowym Amylon 

SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać.
Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.
Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1574 kJ / 370 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 92,3 g;
w tym cukry: 92,3 g;
Białko: 0,1 g;
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

11. Baton Brownie Baton Warszawski 

Najprawdziwsze Brownie na bazie suszonych śliwek, bezcukrowej czekolady i naturalnej wanilii.

Eksplozja smaku w zdrowym wydaniu. W jednym Brownie znajdziemy niemal 1/4 dziennego zapotrzebowania na błonnik i solidny kwant jakościowej energii.

SKŁADNIKI
mąka jaglana, olej kokosowy, daktyl suszony, siemię lniane, czekolada gorzka bez dodatku cukru (miazga kakaowa, substancje słodzące [erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%], masa kakaowa, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyna sojowa], aromat waniliowy), słonecznik, śliwka suszona, wiórki kokosowe, ksylitol (substancja słodząca), kakao, sól kłodawska, wanilia, woda.

Tabela wartości odżywczych na 1 szt./50g:
wartość energetyczna 925 kJ/221 kcal
tłuszcz 14,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,4g)
węglowodany 18,6g (w tym cukry 5,75g, w tym błonnik 6g)
białko 4,25g
sól 0,11g. 

Nie zawiera: glutenu, laktozy, cukru dodanego, orzechów, produktów pochodzenia zwierzęcego.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium