Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
OPIS Źródła historyczne podają, że robotnikom
pracującym przy budowie piramid 3 tys. lat p.n.e. podawano sok z czarnej rzepy,
bo już wtedy słynęła ona ze swoich wzmacniających i krzepiących właściwości.
Zawarta w czarnej rzepie witamina C wpływa na produkcję kolagenu,
zapewniając prawidłowe funkcje kości, chrząstki oraz zębów, jak również stan
skóry. Przyczynia się też do utrzymania odpowiedniego metabolizmu energetycznego
oraz funkcji psychologicznych.
SKŁADNIKI Sok z
bulw czarnej rzepy, standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria
dubia), w tym naturalna witamina C.
Porcja dzienna 50ml zawiera 75mg
standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15mg naturalnej witaminy C,
co stanowi 18% RWS. % RWS realizacja dziennej referencyjnej wartości spożycia
dla osoby dorosłej.
SPOSÓB UŻYCIA Dwa razy dziennie
po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do
spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut
(zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad
pochodzenia naturalnego.
PRZECIWWSKAZANIA Nadwrażliwość na którykolwiek ze
składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny
skonsultować się z lekarzem.
SPOSÓB
PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni
od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed
bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Bez dodatku cukru - zawiera
naturalnie występujące cukry.