
MyVita Acerola sproszkowany sok BIO 50g

Opis
Acerola, nazywana często wiśnią z Barbados jest niezwykła rośliną. Często jest określana jako owoc zawierający najwięcej witaminy C spośród wszystkich owoców (około 30 razy więcej niż popularna cytryna).
Dzięki zawartości naturalnej witaminy C preparat z acerolą podnosi odporność
i wspomaga w trakcie przeziębienia. Przyczynia się także do zmniejszenia
uczucia zmęczenia i znużenia.
Poprawia pracę układu krążenia. Wzmacnia kości
i stawy.
Acerola zawiera również dwa cenne przeciwutleniacze – karotenoidy i
antocyjany, które neutralizują działanie wolnych
rodników.
Standaryzowany ekstrakt z aceroli gwarantuje wysoką jakość produktu
oraz pozytywne oddziałowywanie na organizm.
Sposób
użycia:
2g dziennie wymieszać z wodą. Spożywać w trakcie
posiłku.
Składniki: Ekologiczny suszony sok z owoców
aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość 17% witaminy C 250 mg,
nośnik: ekologiczna maltodekstryna (skrobia ziemniaczana).
Produkt nie
zawiera dodatku kwasu l-askorbinowego.
Nie przekraczać zalecanej porcji
do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut
(zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz
dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych
dzieci.